E-arşiv, kestiğiniz tüm faturaları e-fatura mükellefi olmayan işletmelere ve son kullanıcılara, dijital ortamda kolay, hızlı, güvenilir ve kağıt masrafı yapmadan gönderme sistemidir. Kestiğiniz faturaların elektronik ortamda depolanmasını, ibraz edilmesini ve raporlanmasını e-arşiv uygulaması ile sağlayabilirsiniz.

E-ARŞİV FATURA’YI KİMLER KULLANABİLİR?
Tebliğ’e göre e-fatura kullanan tüm mükellefler aracı hizmet sağlayıcıları internet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayan mükellefler e-arşiv fatura uygulamasına 01.01.2020 tarihi itibariyle zorunlu geçiş yapacaklar. Bunun yanı sıra, e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçmemiş mükellefler tarafından 1 gün içerisinde aynı kişi veya kurumlara düzenlenen faturaların vergiler dahil toplam tutarı 30.000 TL’ yi aştığı durumlarda ve aynı vergi mükellefine aynı gün içerisinde toplam 5000TL ve üzeri fatura kesildiğinde GİB tarafından ücretsiz olarak sunulan e-arşiv portalı üzerinden bu faturaların e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.


E-ARŞİV FATURA’NIN AVANTAJLARI NELERDİR?

  • E-arşiv ile faturalarınızı e-fatura mükellefi olmayan firmalara ve son kullanıcıya kesebilirsiniz.
  • E-fatura ve e-arşiv sayesinde kurumların, kurumlar arası ve son tüketiciye fatura süreçlerini, yasal çerçevede hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabileceksiniz.
  • E-arşiv uygulaması ile beraber, faturalarınızın depolanması, ibraz ve rapor gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz. Böylelikle zaman ve mekândan tasarruf etmiş olacaksınız.
  • Elektronik ortamda iletilen faturalarınız sayesinde mutabakat gibi süreçlere son verebilir, alacaklarınızı çok daha hızlı temin edebilirsiniz.
  • Kullanıcı hatalarından doğan külfetlerden de kurtulursunuz.
  • Faturaların basım maliyeti, matbaa ücretleri ve kağıt fatura kargolama işlemi maliyetlerinden kurtulursunuz. Dosyalar arasında fatura aramakla vakit kaybetmeden fatura kayıplarının önüne geçebilirsiniz.